Ziberi: Nëse hapet kushtetuta duhet të jetë vetëm për BE, jo imponime siç është fshirja e 20%!

0
7

Avokati i Popullit Naser Ziberi ka theksuar sonte në TV21 se nëse hapet Kushtetuta duhet të jetë kryesisht për anëtarësim në Bashkimin Evropian. Ai shton se nuk duhet të vendosen kërkesa të tjera, siç është fshirja e 20% nga Kushtetuta. “Hapja e Kushtetutës si kusht për fillimin efektiv të negociatave, domethënë pas procesit të shqyrtimit dhe hapjes së kapitujve dhe më në fund një ditë përfundimi i atyre negociatave dhe anëtarësimi i plotë në BE, është një çështje kapitale që besoj se nuk mundet, nuk duhet dhe nuk duhet të pengojë duke imponuar ndonjë çështje tjetër”, thotë Ziberi.