Thaçi: Aktualisht nuk kemi 80 deputetë për ndryshimet kushtetuese

0
6

Kryetari i Partisë Demokratike të Shqiptarëve, Menduh Thaçi, tha se Kuvendi aktualisht nuk i ka votat e mjaftueshme për ndryshime kushtetuese, pra nuk janë 80 deputetë, siç kërkon Kushtetuta.

Por nga ana tjetër, Thaçi për “Click Plus” tha se qeveria është e qëndrueshme dhe se ka mjaft deputetë për ta mbështetur.

“Numri prej 80 deputetësh nuk ekziston në Parlament. Për të ardhmen e Maqedonisë, integrimi evropian i vendit do të varet nga ky numër prej 80 deputetësh.

Aktualisht Qeveria nuk ka krizë për sa i përket shifrave, por ka një krizë me sigurimin e votave të mjaftueshme për ndryshime kushtetuese dhe kjo pak më tej. Këtu bëhet fjalë për opozitën maqedonase, e cila nuk dëshiron të jetë pjesë e ndryshimeve kushtetuese, pjesa tjetër është vetëm marketing politik”, tha Thaçi./Telegrafi/