Snopçe në Kuvend alarmon për paralelet shqipe në Çashkë, ministri i përgjigjet pozitivisht (VIDEO)

0
25

Deputeti Halil Snopçe i është drejtuar ministrit të Arsimit rreth problemit të nxënësve shqiptarë për nxënësve shiptarë pasi që kryetari i komunës ua mohon të drejtën për mësim në gjuhën amtare dhe pse ministria nuk ia mer kompetencar kryetarit të komunës pasi kjo është e garantuar me ligj për arsim. E drejta për gjuhë amëtare është e garantuar me kartën universale për drejtat e njeriut dhe të njejtat janë inkorporuar edhe në ligjet e Maqedonisë së Veriut, shkruan Top24