Shoferi më i vjetër i kamionit në botë

0
8

Një pensionist 90 vjeç mendohet të jetë shoferi më i vjetër i kamionit në botë. Shoferi i moshuar Brian Wilson ka qenë pas timonit për gati shtatë dekada. Brian, i cili është nga Sheffield, thotë se nuk dëshiron të tërhiqet dhe merzitet duke u ulur në shtëpi. Babai i katër fëmijëve nuk ka frikë se shefi i tij do ta pensiononte, sepse ai vetë e zotëron kompaninë.

“Unë do të vazhdoj për aq kohë sa të mundem. am mësuar shumë ta bëj, është vetëm një pjesë e jetës. Ndonjëherë zgjohem në 4 të mëngjesit për t’u nisur në rrugë në orën 5 të mëngjesit. Unë jam i shqetësuar duke u qetësuar në shtëpi nëse nuk punoj”, tha ai. Brian filloi të ngiste makinën në vitin 1950 kur ishte i stacionuar në Gjermani dhe ishte përgjegjës për kamionët e blinduar gjatë shërbimit të tij kombëtar. Ai thotë se bën vetëm udhëtime të shkurtra të cilat Brian i klasifikon si deri në 150 milje. Ai thotë se nuk ka pasur kurrë një aksident dhe ia kushton energjinë stilit të tij të jetesës.

“Jam kujdesur mirë. Përpiqem të fle rreth tetë orë, nuk pi më shumë. Thjesht vazhdoj. Çdo vit më duhet të shkoj në një mjekësi për të rinovuar patentën time dhe çdo vit e kaloj atë”, tha ai.