Pse Zvicra ndërtoi një tren rreth dy kilometra të gjatë

0
7

Një operator hekurudhor zviceran ka vendosur një rekord të ri për përfundimin e një udhëtimi me trenin më të gjatë të pasagjerëve në botë.

Treni 1.9 kilometra i gjatë, i cili përbëhet nga 100 lokomotiva, përfundoi një udhëtim spektakolar 25 km nëpër Alpe.

Kombinoje këtë me një rrugë me kthesa famëkeqe të ngushta, pjerrësi të pjerrët, 22 tunele dhe 48 ura mbi lugina të thella dhe sfidat bëhen të dukshme, raporton cnn.

Mbajtësit e mëparshëm të rekordit më të gjatë të trenave të pasagjerëve në botë – Belgjika dhe, më parë, Holanda – përdorën hekurudhat standarde me matës përmes peizazheve të sheshta në avantazhin e tyre.

Përpjekja për rekord botëror u zhvillua për të nxjerrë në pah arritjet inxhinierike të Zvicrës.

Në këtë formë u shënuar edhe 175 vjetori i hekurudhave të shtetit zviceran. /Telegrafi/