Maqedoni, rritet qarkullimi në tregtinë me pakicë me karburante automobilistike

0
10

Vetëm tregtia me pakicë me karburante automobilistike muajin e kaluar në krahasim me shtatorin e vitit 2021 shënon rritje, edhe nominalisht (me 59,9%) dhe realisht (24,6%).

Sipas Entit Shtetëror të Statistikës, në grupin Tregtia me pakicë me ushqime, pije dhe duhan, qarkullimi është rritur nominalisht me 13,7%, dhe realisht është ulur me 7.4 %, Tregtia me pakicë, përveç tregtisë së karburanteve, qarkullimi është rritur nominalisht me 7.7 % dhe realisht është ulur me 6.3 % dhe dhe Tregtia me pakicë me produkte joushqimore, përveç karburanteve, qarkullimi është rritur nominalisht me 2.1 %, por realisht është ulur me 4.9 %.