Ky është miliarderi që po e dhuron pasurinë e tij: Do mbaj aq sa më duhen për të jetuar

0
6

Kur u pyet se sa pasuri do të donte të mbante për vete, Sam Bankman Fried tha se nuk donte që ajo të kalonte 1% të fitimeve të tij çdo vit – për shembull, në rreth 100,000 dollarë.

Miqtë e tij e përshkruajnë si një lloj kapitalisti murg. Aktualisht jeton në Nassau, Bahamas. FTX planifikon të ndërtojë një ndërtesë që do të strehojë 1000 punonjës, e tëra me pamje nga oqeani. Kompania aktualisht është e vendosur në një ndërtesë njëkatëshe me çati të kuqe pranë aeroportit. Zyrat mbajnë ende etiketa me emra të shkruar në letër, a thua se rreth 60 personat që punojnë atje nuk kanë ende kohë për t’i ndryshuar.

Ai buzëqesh ndërsa paraqet një tabelë që tregon se FTX po rritet më shpejt se konkurrentët e saj më të mëdhenj, si Binance. Tregu është i madh. FTX është shkëmbimi numër 3 i kriptomonedhave në vëllim, por ai trajton transaksione deri në 15 miliardë dollarë në ditë. Në vend të aksioneve të Microsoft Corp., përdoruesit blejnë dhe shesin Bitcoin, Ether, Dogecoin dhe qindra kriptovaluta të tjera. /noa.al