Fshatrat shqiptarë me emra të çuditshëm

0
18

Toponimet e vendeve janë gjithnjë interesant nëse merren për studim apo nga rrënja që krijon emrin e tyre.
Në Shqipëri dhe Kosovë ka disa fshatra me emra nga më të çuditshmit dhe nuk është për t’u habitur duke parë tranzicionin politik dhe historikun nëpër të cilin kanë kaluar territoret shqiptare, transmeton ElbasaniPlus.


Lexoni emrat me të çuditshëm që mbajnë disa fshatra në Shqipëri e Kosovë: Vithkuqi – Korça , Kurveleshi – Tepelenë, Xhylekar – Gjilan, Muqibab – Gjilan,Kuqan – Elbasan, Qinam – Ersek
Symize – Tepelenë, Mize – Lushnje

Bubullime – Lushnje, Llukar – Prishtinë Leshnje – Skrapar , Kakardhiq – Lezhë, Kaqibeg – Podujevë ,Skorobisht – Prizren
Neperbisht – Suharekë, Makresh – Novoberd
Qyqylagë – Lipjan,Ngucat – Malisheve
Bithuq – Diber, Muqiverrc – Kamenic