Тупанчевски: Зголемен бројот на граѓани кои добиле бесплатна правна помош во споредба со 2019 година

0
22

пристап до Министерството за правда. Ова го кажувам затоа што граѓаните единствено преку адвокатите и Комората можат да ги остварат своите права или своите интереси да ги пренесат на надлежните државни институции, вели Михајловски.

Посочи дека со стратешкиот план на Министерството се спроведуваат реформи, а со тоа мора да се реформираат и адвокатите.

-Мораме да се едуцираме, особено за европските закони и норми бидејќи сме со идеја и намера да влеземе во ЕУ, додаде тој.