Првата реакција доаѓа од Владата на Косово откако Србите ги напуштија институциите

0
17

Првата реакција дојде од Владата на Косово откако Србите решија да ги напуштат институциите.
А реакцијата дојде од оној кој најмалку се очекуваше, министерот за култура Хајрула Чеку, пишува lajmi.net.

Да живее Република Косово“, напиша тој.

Потсетуваме, со одлука донесена денеска, Србите одлучија да ги напуштат сите државни институции на Косово, вклучително и Владата, Собранието, општините, администрацијата и правниот систем. /Lajmi.net/