Поскапува регистрацијата во Македонија – за постари возила ќе се плаќа поскапо

0
24

Регистрацијата на возила е поскапена поради повисоката еколошка такса, велат од станиците за технички преглед.

Цените се движат од 400 до 700 денари за патнички возила и од 1050 до 1900 денари за товарни возила во зависност од староста и зафатнината на возилото, објави „ТВ21“.

Цените за еколошката такса може да се погледнат во продолжение.