Пендаровски нема да оди во Благоевград: „Mене не ме поканија“

0
27

Претседателот Стево Пендаровски во недела нема да оди во Благоевград на отварањето на клубот Никола Вапцаров на ОМО Илинден Пирин, бидејќи не бил поканет.

-Ако го занете соопштението на оние кои го организираат тоа, тие мене не ме поканија, иако тоа ме чуди, затоа што дел од тие луѓе кои ја отвораат таа спомен куќа или дом, затоа што тоа не е регистрирано според бугарските прописи и е приватна иницијатива, беа кај мене со ОМО Илинден заедно со други организации на Македонци од Бугарија, рече претседателот Пендаровски додавајќи дека тоа бил прв официјален прием на Македонци од Бугарија од осамостојувањето од Бугарија.