Папата Франциско: Свештеничките и свештениците гледаат филмови +18,, од таму доаѓа ѓаволот

0
22

Папата Француско предупреди вчера во Рим на „ѓаволот на по*нографијата“, признавајќи дека по*нографија на интернет гледаат и свештеничките и свештениците.

Тој ги повика да ги користат социјалните мрежи „за личен развој и комуникација“, предупредувајќи ги притоа на опасностите, односно на дигиталната по*нографија.

„Тоа е порок на многу луѓе, многу лаици, но и многу свештеници и свештенички. Од таму доаѓа ѓаволот. И не зборувам само за по*нографијата како таа со злоставување деца, што е монструозно. Туку за „нормалната“ по*нографија. Драги браќа, внимавајте на тоа“, кажа папата Франциско.