Одмзда – ДЕТЕ ИЗГРИЗАЛО КОБРА: Момче решило со иста мера да му врати на влекачот

0
16

Во борба за преживување, осумгодишно момче убило кобра која му се замотала околу раката и му ги зарила забите во кожата. Момчето, познато само како Дипак, во понеделникот било нападнато од змија во селото Пандарпад во централниот индиски регион Чатисгар, пишува Дејли мејл.

Додека тој играл надвор од семејниот дом, змијата се закачила за него и се завиткала околу неговата рака како подготовка за каснување. Борејќи се со болката, Дипак се обидел да ја истресе змијата од него, но не можел да се ослободи од рептилот. Решил да и ја врати истата мерка на кобрата и ги потонал забите во нејзиното тело и на тој начин успешно ја убил.

– Змијата ми се обви околу раката и ме касна. Имав големи болки. Се обидов да ја истресам, но таа не се мрдна, па двапати ја каснав, изјави Дипак за The New Indian Express.

– Дипак не покажа никакви симптоми и брзо се опорави поради сувиот каснување кога змија каснува, но не испушта отров, изјави експерт за змии за The New Indian Express.
Сувите каснувања често ги нанесуваат змиите кои имаат целосна контрола врз ослободувањето на отровот од нивните жлезди. Тие го користат за предупредување или заплашување на животните без да ги убијат, а отровот се користи за убивање на плен или во борба со опасните предатори. Областа Јашпур каде Дипак се сретнал со кобрата е позната по својата змиска активност, со повеќе од двесте видови кои живеат во регионот.