Одговор зошто не е добро да консумирате витамини во големи количества

0
23

Консумацијата на витамини во количина поголема од препорачаната од страна на вашиот доктор може да предизвика заболување од рак, пишуваат странските експертски медиуми.

Истражувањето е направено со витаминот Е, бета-каротен и фолна киселина.

– „Не сме сигурни зошто се случува тоа, но студиите покажуваат дека луѓето кои користат витамини во поголеми количини имаат поголеми шанси да добијат рак. Всушност тие луѓе во себе имале повеќе честички рак отколку витамини…“, вели англискиот доктор Бејерс кој ја изврши оваа студија.

Тој препорачува дека е најдобро луѓето здраво да се хранат, бидејќи за тоа нема замена ниту во еден витамин.