Мажите открија дека НЕ МОЖАТ ДА ЈА СМИСЛАТ оваа поза

0
18

Мажите се секогаш расположени за експериментирање во сексот, особено кога се во прашање позите. Секако, сосема е индивидуално која ќе му биде горе-долу омилена на вашиот партнер, но некако секогаш постоело мислење дека одредени пози се на самиот врв кај сите мажи.

Тука сигурно е популарно наречената „кучешка поза“, т.е одзади, па каубојка, па дури и мисионерската, особено за заљубените мажи.

Сепак, во оваа серија има и еден натрапник. Ако сеуште не можете да погодите за која поза зборуваме, тоа е каубојката, односно кога жената е на врвот.

Шокантно, нели? Истражување кое неодамна беше спроведено во големите европски земји вели дека за мажите оваа поза всушност обезбедува многу поголемо визуелно отколку физичко искуство. Како причини против оваа поза ги навеле „недоволната стимулација“, „сексот во таа поза може да трае со денови“ и „визуелно е најпривлечна и се можеш да правиш се со раце, но не е за „финале “”.

Како дополнителни причини, мнозинството ги навеле повредите на пенисот кои најчесто се случуваат кога жената е на врвот и стравот од истото, како и недостатокот на контрола што многу мажи сакаат да го имаат за време на сексот.