Кој е најбогатиот човек во Македонија?

0
22

Една обновена стара вест откри кој е најбогатиот човек во Македонија. Но, според гласините, тоа не е променето ниту годинава, а на врвот на топ листите се споменува бизнисменот и филантроп Лазим Дестани.


Постојат различни гласини за тоа колку тежи неговото богатство. Но, она што го пишуваат светските медии за името на Назиф Дестани, синот на Лазим Дестани, кој раководи со мултимилионски бизниси, е повеќе од јасно дека листата на најбогати луѓе не само во земјата, а можеби и во регионот е токму тој.
Богатството на семејството Дестани од Тетово се проценува повеќе од три милијарди долари, додека се бројат успешните бизниси во 39 земји во светот, пишуваа тогаш медиумите во Тирана

Назиф Дестани не е јавна личност, бидејќи е многу воздржан кон камерите. Најекспониран од семејството е малото момче, актерот Блерим Дестани, што често се манифестира со неговиот живот полн со луксуз.

Но, најмалку експониран е вториот брат Селим Дестани.
Нивниот татко, филантропот Лазим Дестани е претседател на нивната успешна компанија „Еколог Интернационал“, во чија сопственост е и фудбалскиот клуб Шкендија од Тетово.