Во 3 часот по полноќ завршува летното сметање на времето

0
20

Летното сметање на времето во 2022 година завршува на 30 октомври во 03:00 часот, така што со поместување за еден час наназад времето во 03:00 часот се смета како 02:00 часот, соопшти Владата на социјалните мрежи.

Во пресрет на сезонското менување на времето, повторно беше актуелна дебатата дали поместувањето на часовникот е полезна практика, а понудено беше и објаснувањето дека со непромената на времето ќе се овозможи поголема заштеда на енергија во текот на зимските месеци.