Браво за полицијата! Патроли кај Силбо и други места каде се собираат младите

0
21

Вечерва можат да се забележат полициски патроли на места во Скопје каде што има собирање на млади, особено кај Силбо на Партизанска, Трговски центар Бисер, плоштад Македонија и др.

На прашање до МВР, од таму објаснуваат дека ова е превентио присуство кое придонесува да не дојде до нарушување на јавен ред и мир и вршење на кривични дела.

Ваквата практика е за поздравување затоа што со самото присуство на полицијата, се демотивира било кој што има намера да предизвика тепачка или нешто слично.